«

»

Bačve za vodu ili kace za kominu sa poklopcem

Naša plastična kaca ili plastične bačve su univerzalan proizvod koji je prvo nastao kao zamena za klasičnu drvenu kacu za metalnim obručevima koja se koristila kao kaca za kominu. Takve kace su stajale u dubokim i mračnim podrumima, jer bi se na Suncu rasanule. Svake godine su morale da se zatežu tako što bi se polivale vodom i punile vodom kako bi se drvene duge zetegle. Svaka manipulacija sa njima bila je teška jer su takve kace bile masivne i obično gde se jednom smeste odatle se ne pomeraju. Takve kace su uglavnom mogle da se koriste za kominu, dok ove mogu da se koriste kao bačve za vodu.

Plastične bačve umesto drvenih kaca

Plastične kace

Plastične kace

Plastične kace su ih zamenile, a prednosti kada njih koristite kao kace za kominu su ogromne. Neuporedivo su lakše i otporne na sve uticaje, neki ih čak drže na Suncu kako bi ubrzali vrenje jer se kace koriste za fermantaciju svih vrsta voća (jabuke, kruške, dunje, šljive, džanarike …)

Plastične kace se prave i sa poklopcem koji se može skidati, tako da je to odlična zaštita za kominu u toku vrenja i kasnije kada već počnete da pečete rakiju. Takođe kace ne služe samo za kominu, već su odlični rezervoari za vodu a moguće ih je koristiti na više načina jer se lako operu samo vodom nakon bilo kakve upotrebe. U njima se može skladištiti tečne, zrnaste, praškaste materije. Plastične bačve su danas nezamenjiv proizvod u svakom domaćinstvu.

Kontaktirajte nas za više informacija kakao sve možete koristiti univerzalni proizvod bačve za vodu od plastike.

Slični proizvodi: