«

»

Plastične kace za vino

Na zahtev naših kupaca uradili smo i plastične kace za vino. Zbog svih svojih osobina koje poseduju plastične kace i li bačve kakao ih negde zovu, a gde  je vrlo bitna stavka je cena, naše bačve za vino su mnogo jeftinije od drugih rešenja. Stari majstori koji su znali da naprave bure, odnosno bačvari, taja zanat je već davno u izumiranju. Naka rešenje prohromskih buradi su isuviše skupa, tako da sem svih osobina cena plastične kace igra veoma značajnu ulogu. Ako analiziramo cene plastičnih kaca u poređenju sa drvenim bačvama, naše su jeftinije bar 2 puta, a poređenje sa istim prohromskim buradima za vino naša je jeftinija bar četiri puta.

Plastične kace za vino sa plivajućim poklopcem

Plastične kace

Plastične kace za vino

Za razliku od plalastičnih kaca za kominu, plastične kace za grožđe odnosno vino pravimo na drugačiji način. Njih pravimo sa plivajućim poklopcem ili na drugi način ih nazivaju kace sa vodenim dihtungom. Vino je ipak malo specifičnije od rakije, tako da je potrebno zaštiti da ne dođe do oksidacije koje bi izazvale promene na kvalitetu vina. U pojas u koji naleže poklopac najbolje je sipati parafinsko ulje. Takođe na našu burad za vino je moguće dodati sve vrste priključaka i slavina, a zbog lakše manipulacije možemo na njih ugraditi ručke ili rukohvate.

Dobra strana naših kaca, buradi ili bačvi za vino je što se lako održavaju i potrebno ih je prati samo vodom a naslage od vinske kiseline se lako skidaju. Znate već da ne upijaju i ne odaju ni mirise ni ukose tako da mogu da se koriste za rakiju, kiseli kupus, bačve za vodu i slično

Slični proizvodi: