«

»

Plastične septičke jame – dvokomorne, trokomorne

plasticna-trokomorna-septicka-jamaU područjime gde nema gradske kanalizacije, odnosno jedinstvenog kanalizacionog sistema za odvod otpadnih voda moraju se izgraditi septičke jame. Septička jama se pravi iz higejenskih razloga, sprečava širenje zaraze na terenu i širenje neptijatnih mirisa. Najčešće se zidaju ili se prave septičke jame. Čabar plast septičke jame vam nude idealno i brzo rešenje za rešavanje svih problema sa septičkim jamama. Naše plastične septičke jame imaju mnogo prednosti u odnosku na klasične zidane ili betonske.

ukopan vertikalni rezervoar

vertiklana septicka jama

Najčešće se prave kao horizontalni plastični rezervoari odnosno cisterne za otpadne vode i postavljuju se u zemlju ukopavanjem. Prednost ovih jama je u tome što su one uopšte ne propuštaju vodu. Plastične septičke jame se brzo postavljaju i u funkciji su za jedan dam, otprilike sve može da završi u jednom danu. Na njih se mogu postaviti svi standardni i bilo kakavi drugi priključci.

Najveća njihova prednost što su potpuno otporne na sve vrste i uticaje podzemnih voda. Naše septičke jame su se najbolje pokazale u majskim poplavama jer nisu prelivale i izlivale, jer ne propuštaju vodu ni iznutra, a ni spolja. Zato su idealne u očuvanju čovekovog životnog prostora i zaštiti životne sredine.

Septičke jame podela i kapacitet

trokomorna-septicka-jamaSeptičke jame se prave kao dvokomorne i trokomorne septičke jame. To su protočne septičke jame. Njihov kapacitet za jednu porodicu od četiri pet članova je oko 4000 litara. Neprotočne septičke jame, koje mogu biti i horizontalne i vertikalne. Neprotočn e septičke jame su prelivne i iz njih delimično prečišćena otpadna voda odlazi na mesta gde svojim prisustvom neće ugroziti izvore pitke vode. septicke-jameOdvodi se odvodima u drenažne kanale i slično. Ako ste u dilemi koju veličinu septičke jame izabrati, otprilike računajte da jedan član domaćinstva dnevno troš oko 150 litara vode. Što za mesec dana dođe po 4, 5 kubnih metara po članu domaćinstva. PO nekim stabndardima gradnje minimalna zapremina septičke jame je 3 metra kubna, ali ako uzmete veću nećete se pokajati jer samo da zante u nekim zemljama minimalna zapremiona septičke jame je preko 10 metara kubnih,

Ako pravite septičke jame, ili vam je stara nasradala u poplavama, razmislite o kvalitetnoj septičkoj jami od plastike.

Slični proizvodi: